Helt hjem

Fiaskoen fra i fjor skal snus til suksess

Denne sommeren skal det bli andre boller, for ikke å si andre tomater. Drivhus, bitter erfaring og mengder med hønsegjødsel skal gjenreise æren som hobbygartner.

Denne sommeren skal jeg lykkes som hobbygartner, skriver Harry Tiller.   Foto: TERJE VISNES

Saken oppdateres.

I fjor gikk det helt skeis. Jeg burde vært berettiget til erstatning for avlingsskader, men det var verken økonomisk eller moralsk støtte å hente fra bondeorganisasjoner eller myndigheter. Tomatplantene så ut som en vits, reddikene druknet i sommerregnet. Et og annet dvaskt salatblad havnet på middagstallerkenen, men det var nesten det hele. Avlingene sommeren 2017 var ikke egnet til å fø kjerring og unger med. Sesongen endte i en dundrende fiasko.

LES OGSÅ: - Hun tror jeg vil inn i dusjen, hvis hun har blid og trivelig stemme

Jeg kunne selvsagt lagt drømmen om halvøkologisk tomat og andre grønnsaker på hylla. Jeg har ingen problemer med å dyrke enorme mengder skvallerkål på egen tomt. Den er ikke så nøye på verken gjødsel eller vanning. På nettet kan jeg lese at du blant annet kan lage suppe av den lille rakkeren. Selv med min kompetanse på selvdyrking vil jeg ikke ha noen problemer med å fylle skuffer og skap med denne flerårige planten i skjermplantefamilien, som Wikipedia omtaler den som. Jeg kan ikke annet enn å la meg imponere over dens evne til å overleve selv de aller mest ivrige utrydningsforsøkene jeg har utsatt den for.

LES OGSÅ: Farvel autopilot

Men ambisjonene som hagedyrker har vokst. Skvallerkålsuppe kan sikkert være vel og greit det, men det er liksom ikke godt nok når man skal imponere venner og familie med selvproduserte go'saker fra egen hage. Derfor har jeg tatt spaden i en annen hånd.

Denne sommeren skal alt bli annerledes. Drivhuset er på plass. Sammen med en ivrig gartnerkompis ble det satt opp, og alt var klart til vårvarmen feiet innover Trøndelag. Tomatplantene strekker seg mot sola, og på paprikaplanten er det i ferd med å danne seg noen knopper som med litt velvilje kan ligne på paprika.

LES OGSÅ: Nå må småfuglene klare resten sjøl

Jeg har tro på suksess i år. Det er bare å lese seg opp på oppskrifter med tomat.

Harry Tiller håper på suksess som hobbygartner denne sommeren. 
        
            (Foto: Terje Visnes, Adresseavisen)

Harry Tiller håper på suksess som hobbygartner denne sommeren.  Foto: Terje Visnes, Adresseavisen

På forsiden nå