Vi har ikke rom til voksentid lenger

Foreldrene synes det er vanskelig å få rom for sex når tenåringsbarna er lenge oppe om kvelden.

Hei! Jeg må snakke med noen om det som opptar oss for tiden. Vi er et par som har to tenåringer hjemme, på 16 og 17 år. Vårt problem er at vi ikke får voksentid lenger. Da barna var mindre, la de seg til rett tid ca. kl. 20, og da hadde vi voksentid resten av kvelden. Nå går ikke ungdommen til sengs før sent, gjerne etter vi voksne har lagt oss. Selv om de skal på skolen dagen, etter sitter de lenge oppe. De sitter gjerne på rommene sine til 22 -23-tiden for så å komme på kjøkkenet og ordne seg mat. Problemet er at dette hemmer oss med tanke på erotikk og sexliv. Vi tør ikke leve ut seksualiteten vår på grunn av at de er rundt oss hele tiden. Kanskje litt ekstremt å si, men av og til mistenker jeg dem for å stå utenfor soveromdøren vår og lytte. Kanskje er det jeg som er paranoid, men det er iallfall hemmende for vårt sexliv. Jeg kan ikke huske at det var slik da jeg var ungdom og bodde hjemme hos mine foreldre.