Nå danser serberne for moro skyld

Kan man forstå et samfunn ved å danse gjennom natten? Vi gjorde et forsøk i Beograd, sammen med Serbias største DJ, Tijana T.

Elvefest: Turistene har også fått øynene opp for nattelivet i Beograd, som ifølge DJ-en Tijana T er blant verdens beste. Ifølge henne er det bare Berlin som er i nærheten i uropa i dag. 

En sint ugle stirrer på meg med sine gule og grønne øyne fra endeveggen i slaktehallen. Den forsvinner og kommer tilbake igjen i takt med bassdunkene, som den russiske DJ-en formidler i rå doser uten å fortrekke en mine. En mann stønner og hviner mellom dunkene. Lyden kommer fra de meterhøye høyttalerne. Tror jeg. Men jeg er i tvil. For sidemannen min til høyre, han med solbriller på neseryggen og en flaske vann i baklomma, skriker også som et dyr. «Hyi». «Huiiey».