Gammel overtro om rabarbra kan vi ikke forholde oss til.

I hvert fall ikke når det fortsatt er såpass tidlig på sommeren, det er tilgjengelig både i butikkene og hos naboen.

Vi utnytter rabarbra for dårlig, det er en aldeles herlig råvare som er selve symbolet på at sommeren har fått overtaket i tilværelsen.

Syltetøy, suppe, saft. Bruksmulighetene er mange. Der rabarbraen er drøyest og kan nytes av flest er i kaker. Her finnes det et utall muligheter, mange av dem har vært presentert her i Kjøkkenveien opp gjennom årene.

Men ikke denne terten, laget på en klassisk mørdeig, og med et fyll som til fulle balanserer rabarbraens sødme.

Mørdeigen er nok til én stor kake eller ti porsjonskaker. Men du kan godt lage større porsjoner. Mørdeig tåler å ligge en liten uke i kjøleskap, bruker du saltet smør tåler deigen 14 dager. Det lille saltet i smøret er nok til å øke holdbarheten vesentlig.

Med en kule vaniljeis eller en klæsj fløtekrem blir dette for alvor uimotståelig.

Rabarbra er til for å nytes

Det er fortsatt ikke for seint

å spise seg syndig mett på tidligsommerens herligste søtsak.

Det er noe med rabarbra og sankthans, men det har vi

heldigvis for lengst glemt.

Gammel overtro om rabarbra kan vi ikke forholde oss til.

I hvert fall ikke når det fortsatt er såpass tidlig på sommeren, det er tilgjengelig både i butikkene og hos naboen.

Vi utnytter rabarbra for dårlig, det er en aldeles herlig råvare som er selve symbolet på at sommeren har fått overtaket i tilværelsen.

Syltetøy, suppe, saft. Bruksmulighetene er mange. Der rabarbraen er drøyest og kan nytes av flest er i kaker. Her finnes det et utall muligheter, mange av dem har vært

presentert her i Kjøkkenveien opp gjennom årene.

Men ikke denne terten, laget på en klassisk mørdeig, og med et fyll som til fulle balanserer rabarbraens sødme.

Mørdeigen er nok til én stor kake eller ti porsjonskaker. Men du kan godt lage større porsjoner. Mørdeig tåler å ligge en liten uke i kjøleskap, bruker du saltet smør tåler deigen 14 dager. Det lille saltet i smøret er nok til å øke holdbarheten vesentlig.

Med en kule vaniljeis eller en klæsj fløtekrem blir dette for alvor uimotståelig.

God sommer!