Stadig oftere spiser vi vegetarisk uten å tenke over at det er det vi gjør. Se ikke bort fra at om noen år så er det kjøttspiserne som er de spesielt interesserte. De rare.

Vi vil i så fall høyst sannsynlig fortsatt telles blant de rare, men stadig flere dager blir kjøttfrie, og hvilke typer kjøtt vi spiser har allerede endret seg mye.

Ta burgerverdenen. For noen tiår siden var soyaburgere blant de mest tafatte og ynkelige rettene du kunne servere. Liksomkjøtt for at snålingene ikke skulle føle seg fullt så snåle, når de var ute blant ordentlige folk.

Her har det skjedd mye bare de siste årene. I tillegg til alt det gode du kan lage selv, finnes også helt ok ting i ferdigdiskene i matvarekjedene. Det er ingen grunn til å tro at dette ikke vil utvikle seg videre.

.......................................................................................................................

..................................................................................................................

Man kan innvende at det i hvert fall i det veganske kostholdet kanskje er vel lett å ty til kikerter. Det er også dit vi skal i dag, i en ikke helt vegansk variant av falafel. Falafel er hovedinspirasjonen til mange veggisburgere. Så hvorfor ikke gå til originalen?

Selvgjort er velgjort. Selv om dagens rett kan minne om fastfood, er dette ikke akkurat lettvint sommermat. Du skal innom tre prosesser, du skal nemlig lage og steke falafel, du skal lage og steke pitabrød og du skal snitte og orge din egen salat.

Men du får lønn for stevet. Dette er ikke fastfood, men sannelig er det festfood. Sommermat som ikke stinker tennvæske. Kan livet bli bedre?

Flere oppskrifter fra Kjøkkenveien her