- Velkommen til crazy cat show, sier leder i Katteklubben Midt-Norge, Åse Fallan, med et smil.

Vi har nettopp fått bekreftet at alle barnevognene vi ser i Heimdalshallen, ikke er barnevogner, men kattevogner. Gjerne i to etasjer med stellebord på toppen.

Sju dommere skal i løpet av to dager bedømme 250 påmeldte katter fordelt på 24 ulike raser.

Her finnes små og store katter, med og uten hale. Fargerike eiere med katteører på, og nesten alt katteutstyr som kan kjøpes for penger. Burene er pyntet med interiør som trolig matcher kattens personlighet og utseende. Det er plysj og silke, blonder og diamanter, men også nøytrale, lune reder.

Enkelte har med sin lille pus for første gang, noe som igjen kan føre til at andre må rope "lukk døra" høyt og tydelig, idet den spretter forfjamset ned fra dommerbordet.

Trøbbel og Lita Ford Fra venstre: Silje Tøndelstrand Størdal med Trøbbel, en tyrkisk angora. Lisbeth Rødsjø med Dark Jaggens Lita Ford, en sjokolademasket siameser. Silje understreker at Trøbbel ikke er skyld i ripene på arma. - Jeg har en hudsykdom, dette er ikke kattenes skyld, sier hun. Foto: Christine Schefte

Andre igjen stiller mannsterke opp, og har meldt på 16 katter i en sleng.

- Vi er oppdrettere av rasene tyrkisk angora og tyrkisk van, samt burmilla, forteller Renate Tøndelstrand Størdal. Sammen med søster Silje og mor Mona, driver hun kattebedriften (N)Sirena´s. Nå har de samlet de beste kattene de eier, og noen som er solgt, for å sanke sløyfer, pokaler og godord fra dommerne. Men også huskatten Tigern´n får være med på leken.

Lucan og Link Frida Berg med katten Lucan, en selkirk rex. Tom Krogdahl med en egyptisk mau ved navn Link. Foto: Christine Schefte

- Kravet for huskatten er at den er kastrert og chippet. Den trenger ikke å ha stamtavle, men blir bedømt sammen med andre huskatter, og om den har kort eller langt hår, sier Fallan.

Når helga er over kan eieren stolt formidle bragdene til kjære og kjente, og kattene kan smykke seg med titlene Cert, NOM, CAP eller Premier. Eller som Tigern´n, som ble "best of best huskatt".

Viola og Gloria Evy Hoel med katten Viola som er en somali-katt. Cecilie Skrondal holder sibirkatten Istoma Onix Gloria. Foto: Christine Schefte
Baileys og Ambrosia Kirsti Johnsen med sibirkatten Myrbærhaugen´s Baileys og Janne Knutsen med Ambrosia, en maine coon. Foto: Christine Schefte