Det er tretten meter ned til vannet og det regner, men det bryr denne gjengen seg lite om. Sju personer har tatt turen til Klæbu for å hoppe fra ei bru.

- Dette er bading, ikke trening, sier Trygve Kolås mens han lener seg over rekkverket på brua og ser ned på vannet.

Han og Ruben Kristiansen er to av seks trøndere som deltar på VM i dødsing i Frognerbadet neste helg.

Trygve Kolås klatrer på rekkverket for å sjekke forholdene. Fra venstre: Ruben Kristiansen, Lasse Dalhaug, Tomas Pedersen og Per Arnt Andøl følger med. Foto: Espen Bakken

Per Arnt Andøl er den første til å hive seg utfor. De andre filmer og legger ut video fortløpende på instagramkontoen deres @trondheimdodsekrets.

- Vi er vel en tjue aktive i gruppa som driver med dette, men det blir flere og flere, sier Trygve.

Selv hoppet han fra timeteren i Pirbadet for første gang i juni.

- Jeg hadde høydeskrekk, men den er jeg blitt kvitt.

Tomas Pedersen (20) ser på at Ruben Kristiansen (25) hopper. Kjersti Almli (17) Lasse Dahlhaug (23) Trygve Kolås (19), Per Arnt Andøl (21) og Martin Formo (21) følger med fra brua. Foto: Espen Bakken

Nå hopper han og de andre fra langt større høyder, med mål om å lande på magen. Såkalt «dødsing». Tomas er en av de som hopper, selv om han har en arm i fatle.

Tomas Pedersen hoppet fra den 13 meter høye brua med ene armen i fatle. Foto: Espen Bakken

Etter Per Arnt er det Trygve som klatrer opp på rekkverket. Jeg fortsetter å ta bilder av Andøl som svømmer mot land da jeg hører høylytte hyl, så et enormt plask. Trygve hadde hoppet og tatt en 360 i luften, men landet på ryggen.

Han får hjelp av Per Arnt til å komme seg opp på land, nå hoster han blod og det surkler godt i lungene. Han ringer umiddelbart 113 og får beskjed om å dra til lege.

Etter noen timer kunne Trygve fortelle at han hadde forslåtte lunger og at han nå må holde seg i ro i en uke - legens ordre.

- Jeg rekker heldigvis VM, sier Kolås på telefonen noen dager etter.

Siden mor har vannskrekk og far er redd for høyder, så blir det bestemor som skal se Trygve hive seg fra timeteren i Frognerbadet under årets VM. Denne gangen håper han å lande på magen.