Matematikerparet fulgte hjertet - se hvor det førte dem

Hun hadde knapt nok vært på Fosen før, langt mindre tenkt tanken på å flytte over fjorden. Men så kom Gerd Åsta og Mike over en annonse.

Det er få rette vinkler på huset til Mike Naylor og Gerd Åsta Bones på Amborneset. Legg dessuten merke til den elegante avslutningen på tretaket, med skjulte takrenner.  


Hvem - hvor- hvorfor
  • Hvem: Gerd Åsta Bones (63) og Mike Naylor (50)
  • Hvor: Amborneset i Leksvik, Indre Fosen kommune.
  • Hvorfor: Gerd Åsta og Mike har etablert Amborneset Matematikkpark, som på sikt skal bli en mattefaglig attraksjon både inne og ute, med park, kurslokaler og galleri. En del av den store eiendommen er skilt ut til boligtomt, og for et år siden ble et spesielt hus reist ytterst på pynten.
 

Gerd Åsta Bones og Mike Naylor var kolleger og delte en drøm. De ville bygge opp en attraksjon for folk som ønsket å oppleve en annerledes presentasjon av matematikk. På dette tidspunktet jobbet begge på Nasjonalt senter for matematikk ved NTNU.