En joggers paradoks

Å stille opp i løp kan bli dyrt, dyrt, dyrt.   Foto: Illustrasjon: Britt Eirin Johansen

Å løpe er verdens enkleste trening. Bare du kommer deg ut døra, så er du i gang. Så vil sikkert noen hevde at det å komme seg opp av godstolen eller den dype, myke sofaen, er det som er vanskelig. Men når du først har kommet på andre siden av den berlinmur-aktige dørstokken, ligger verden bokstavelig talt for dine føtter. Om du bor i Namsskogan eller har adresse Midtbyen i Trondheim, spiller ingen rolle. Så lenge du har underlag og tyngdekraft, kan du bli en jogger. Bortsett fra at du kanskje må punge ut noen kroner for skikkelige joggesko, er det ikke akkurat et hysterisk utstyrsbudsjett som kreves for å løpe seg en tur. Du kan selvfølgelig være kledd i det nyeste og mest innovative som Get Inspired-Silje har bombardert deg med på Instagram, men du kan også bruke den slitte Adidas-buksa med knapper på siden som gjorde furore på Steinkjer ungdomsskole en gang på 90-tallet.