Utenriks:

Metoo fikk henne til å fortelle

Hvem skal passe barna dine? undret partifellene da Ségolène Royal for tolv år siden gikk for presidentposten i Frankrike. Metoo-bevegelsen kom som bestilt, sier hun.

Karikert: Èn ting var hvwm som skulle passe på barna når Ségolène Royal skjøttet jobben som president, en annen sak var at «et presidentvalg er ingen skjønnhetskonkurranse», slik en av hennes egne partifeller uttrykte det. Metoo-kampanjen kom ikke et øye blik for tidlig, ifølge en av Franrkikes mest profilerte og rutinerte politikere. 

Ségolène Royal (65) var i 2006 en erfaren politiker med flere ministerposter bak seg, ei dame som fryktløst kastet seg ut i konflikter andre i det den gang så mektige sosialistpartiet holdt seg langt unna av frykt for å tape. Likevel fikk selv hun seg et sjokk da hun stilte som kandidat til presidentvalget året etter.