Den nye teatervinden

Da den nye teatersjefen skulle pusse opp etter den gamle, slapp hun å tråle byen for å finne håndverkere.

Teatersjef Elisabeth Egseth Hansen 


Elisabeths CV

Aktuell: Begynte i stillingen som teatersjef ved Trøndelag Teater 1. januar. Neste helg har «Tordenskjold – alle tiders trønder» premiere, hennes aller første sjøsetting.

Alder: 50 år

Familie: Gift med Tor Hakon Bakken. Har to barn, Johanna (12) og Teodor (9).

Bor: Blussuvoll i Trondheim.

Veien fram: Utdannet innen estetikk og visuell kommunikasjon. Cand.philol. i filmvitenskap fra NTNU og universitetet i København. Har bakgrunn både fra Norsk kulturråd og som produsent og kunstnerisk leder ved Teaterhuset Avant Garden. Ble ansatt som dramaturg ved Trøndelag Teater i 2012.

Leser: Har nettopp lest Simon Strangers «Leksikon om lys og mørke». Ellers går det i «Snøsøsteren» av Maja Lunde, litt «Kristin Lavransdatter» på nytt, samt «Kongonotatene» (Nikolaj Frobenius). Og Harry Potter for ungene, ikke minst. Vi leser først og ser filmene etterpå, og vi holder på med «Fangen fra Azkaban» nå.

Lytter til: Går til jobb hver dag med NRKs «Nyhetsmorgen» på øret. Klaffer det sånn, blir det «Her og nå» på vei hjem.

Ser på: Veldig lite tv. Er ganske bakpå når det gjelder serier, selv om jeg, i likhet med resten av familien, ser fram til sesong to av «Heimebane». Har begynt å se gamle Almodovar-filmer i det siste.

Tror på: Nysgjerrigheten.


- Dette er som et lite minisamfunn, der så godt som all faglig kompetanse fins på huset, forklarer Elisabeth Egseth Hansen med så mye entusiasme i stemmen at det nesten, men bare akkurat nesten, virker teatralsk.