Et gåtefullt landskap

Noen bilder kan en til å begynne med lure på hvordan er laget.

  Foto: Foto:OM VERKET Green Pond II, 2018, olje på lerret, 160x180 cm

KAN SES: Vises på Kenneth Bloms separatutstilling, 17. jan.-3. mars, Dropsfabrikken, Nedre Ila 27, Trondheim

KUNSTNER: Kenneth Blom (f. 1967)

TIDLIGERE VERKER: Kenneth Blom er utdannet ved Statens Kunstakademi, Oslo, og Kunstakademiet i Düsseldorf. Han er kanskje mest kjent for sine malerier, der naturlandskap og arkitektoniske størrelser danner bilderammen, og der enkelte figurer opptrer. Bildene kan betegnes som hemmelighetsfulle, med en særegen blanding av ekspressive maleriske strøk og nærmest fotorealistiske detaljer. Blom er blant annet representert av Galleri Haaken i Oslo, der han har hatt en lang rekke separatutstillinger. Han har også hatt separatutstillinger i byer som New York City, Beijing og Berlin og i velrenommerte institusjoner som Henie Onstad Kunstsenter, Oslo, og Colonnade Gallery, Sotheby's, London.

 

Andre ganger, som her, er det så slående at en kan si det med én gang. «Dette er et maleri!». Det er så entydig et maleri med sine spor på overflaten og blanding av farger. Se bare der nederst, i overgangen mellom det hvite og det turkise. Eller midt i øverste felt, den kladdete blandingen av blågrønt og gulgrønt.