En av verdens beste låtskrivere besøkte Kringla konditori høsten 96. Kort tid etter var han død

To lokale fans og en konditor fikk legenden til Trondheim. Her er historien bak, på godt og vondt.

Legendarisk kveld: Fredag 1. november med Townes van Zandt på den improviserte scenen på Kringla konditori. 103 betalende fikk med seg en av de siste konsertene texaneren holdt før han døde. Kari Hustad er kvinnen med rødt hår ved glassveggen.   Foto: Aage Asphaug

Townes van Zandt oppnådde legendestatus lenge før han døde. Siden har mytene og statusen vokst. Han var bare 52 år gammel da han døde, 1. nyttårsdag 1997, av hjerteinfarkt, etter mange år med rusmisbruk. Han døde på samme dato som Hank Williams. For hvert år som er gått siden hans tragiske bortgang, blir det stadig mer klart at han fortjener status som en av de største amerikanske låtskriverne i populærmusikken, på samme hylle som nettopp Hank Williams.