Hjemme hos Gülen

I tre døgn fikk Odd Anders With operere fritt innenfor murene til Tyrkias mest ettersøkte mann. Fethullah Gülen er fysisk svekket, men den mentale formen er sterk, ifølge den tidligere KrF-toppen.

Allierte: I lang tid var Recep Tayyip Erdogan og Fethullah Gülen på samme lag.  Foto: OSMAN ORSAL, Reuters

Noen uker før Odd Anders With meldte seg i portvakten ved festningsanlegget i Saylorsburg i Pennsylvania, hadde sikkerhetsvaktene avfyrt skudd mot en mistenkt inntrenger som rakk å flykte fra stedet. Omtrent samtidig valgte en av de mest profilerte basketballstjernene i USA, tyrkiske Enes Kanter, å droppe en tur til London med laget sitt, New York Knicks. Kanter, en av Fetullah Gülens disipler, var redd for at fangarmene til president Recep Tayyip Erdogan skulle nå tak i ham og få ham drept.