Hjemme hos

Løfter gulvet til nye høyder

De har spisebord laget av dansegulvet på Britannia, gulvfliser på kjøkkenbenken og skjærefjøler av gulvplank fra Ferstad gård. – Jeg har en forkjærlighet for gulvet, sier Ingrid Habberstad.

Soverommet: Et japansk syskrin, arvet fra svigermor, gjør nytten som nattbord. Strikkepleddet på senga har Ingrid strikket. – Jeg strikker når jeg er passasjer på bilturer, forteller Ingrid.  Foto: Anne-Line Bakken

Gulvfjøl: I en container som skulle kastes fant Ingrid gulvplanker fra Ferstad gård. Gulvplankene ble grundig vasket og deretter høvlet og pusset. Nå brukes de som robuste skjærefjøler med levd liv.  Foto: Anne-Line Bakken

Kjøkken: heltreskap og en lang arbeidsbenk av stein, gir rom for matlaging. Legg merke til skjærefjølen som henger mellom vinduene. Den har fortid som gulvplanke på Ferstad gård.  Foto: Anne-Line Bakken

Sirkler: Den runde metalltralla har en form som går igjen i innredningen: i flisene på kjøkkenbenken, keramikkfat på veggen, den okergule puffen, mønster i gulvtepper og på spisebordslampe og knottegulvet på kjøkkenet…  Foto: Anne-Line Bakken

Design: Lenestolene er signert Hans Wegner og er en tidlig utgave av hans klassiker Easy chair.  Foto: Anne-Line Bakken

Naturlige materialer: Ull, treverk og keramikk. Ingrid er glad i håndverk og liker skikkelige materialer. På hyllen på badet har det blitt plass til både keramikk- og tregjenstander.  Foto: Anne-Line Bakken

Solid: Da huset ble utvidet tegnet Ingrid en heltretrapp med integrert bokhylle. Trappa.no, et firma i Buvika tilpasset trappa etter huset og ønskene til familien.  Foto: Anne-Line Bakken