Hjemme hos

Fjær og fornuft på Flatåsen

- Kjøpe brukt? Nei, hvis jeg først skal ha meg noe nytt interiør, da vil jeg at det skal være nytt. Du finner ikke lånte eller brukte fjær hos Jeanette Skorstad på Flatåsen. Men vi finner dem litt over alt. Fjærene, altså.

Hva gjør du når du vil bytte interiørstil, men mangler økonomi til å skifte ut møblene dine? Bli med til Jeanette Skorstad på Flatåsen. Jeanette Skorstad  Foto: Guro Kulset Merakerås

Fra jobb: Stålampa var en julegave, og kommer fra Coop bygg, i likhet med mange av de andre lampene hennes. Jeanette blander ekte og kunstige planter og liker mørke farger. Jeanette Skorstad  Foto: Guro Kulset Merakerås

Jeanette Skorstad flyttet hjem til Flatåsen og gikk fra sukkersøtt til tøft. Jeanette Skorstad  Foto: Guro Kulset Merakerås

Metall: Da glasskuppelen i taket ble byttet ut med denne pendellampa, gjorde det stor forskjell for stilen i stua. Jeanette Skorstad  Foto: Guro Kulset Merakerås

Messing i miksen: Også fatet på salongbordet har en fjær på plass. Mens grønnplanten er av plast, er trollhasselgreinene ekte - og lakker mørke. Jeanette Skorstad  Foto: Guro Kulset Merakerås

Gamle møbler tilpasset ny stil: Leiligheten er 48 kvadratmeter stor, og i stua er det akkurat plass til sofaen og det hvite skapet, begge kjøpt til en annen leilighet og en annen stil, men allikevel intregrert i Jeanettes nye hjem. Jeanette Skorstad  Foto: Guro Kulset Merakerås

Avskåret fjær? Hvorfor må vaser fylles med blomster? Her gjør en fjær nytten som vasefyll. Jeanette Skorstad  Foto: Guro Kulset Merakerås

På denne plakaten møtes både Jeanettes ledenskap for fjær og hennes sans for det industrielle, røffe. Den henger over senga hennes, lyssatt av en.. fjærlampe. Jeanette Skorstad  Foto: Guro Kulset Merakerås

Tøffere: Med mørke vegger og en pendellampe i metall fikk sofakroken et helt annet og mye tøffere uttrykk. Jeanette Skorstad  Foto: Guro Kulset Merakerås

Yttergang: Da Jeanette bygde garderoben sin, valgte hun å lage et skoskap med plass til et lite miljø oppå. I dag tenker hun at det hadde vært bra å ha lagringsplass helt op til taket, og heller ha et konsollbord på motsatt vegg. Jeanette Skorstad  Foto: Guro Kulset Merakerås

Fjærlette drømmer: Det er fjær i alle rom, men på soverommet har de virkelig fått dominere. Jeanette Skorstad  Foto: Guro Kulset Merakerås

Endring: Jeanette Skorstad på Flatåsen har byttet ut shabby chic og bling med en industriell og organisk stil, men tar det litt pø om pø. 35-åringen vet at interiørinteressen må kombineres med fornuft. Jeanette Skorstad  Foto: Guro Kulset Merakerås

Øvre Flatåsveg: Blokkene i området ble bygd på 70-tallet. Jeanette bor i første etasje og har en stor, privat uteplass. Jeanette Skorstad  Foto: Guro Kulset Merakerås

Farge nummer fire: Det mørke gråfargen er variant nummer fire på stua, etter at både hvitt, lys grått, og blått ble forkastet. Jeanette liker å fornye seg og ser ikke mørkt på å male om hvis hun ikke blir fornøyd. Jeanette Skorstad  Foto: Guro Kulset Merakerås

Fjærlampe på soverommet, fjærbilder over senga, messingfjær på stuebordet, ei myk fjær på skjenken, på bildene, på plakatene… Fjær er et gjennomgangstema i blokkleiligheten på 48 kvadrat.