Utenriks

Kampen om Det hvite hus er i gang – og Pennsylvania er slagmarken

Donald Trump stjal Demokratenes arbeiderklassevelgere. Nå vil Joe Biden ta dem tilbake.

FILE - In this Saturday, May 18, 2019 file photo, Democratic presidential candidate, former Vice President Joe Biden speaks during a campaign rally at Eakins Oval in Philadelphia. North Korea on Wednesday, May 22, 2019, labeled Biden a "fool of low IQ" and an "imbecile bereft of elementary quality as a human being" after the Democratic presidential hopeful during a recent speech called North Korean leader Kim Jong Un a tyrant. (AP Photo/Matt Rourke, File) utenrikssak kampen om det hvite hu  Foto: Matt Rourke NTB Scanpix

Joe Biden er født i Scranton, Pennsylvania, og har satt opp valgkamphovedkvarteret sitt i Philadelphia, delstatens største by. Under valgkampåpningen, som egentlig er en kamp for å bli nominert til demokratenes presidentkandidat, la Biden vekt på viktigheten av å samle USA, etter at Trump har greid å splitte og polarisere landet.