Hjemme hos

Bor på en togstasjon

Lyden fra det passerende toget bruser gjennom stasjonsmesterens kontor. På Charlottenlund togstasjon er det meste som det var da stasjonen fortsatt var i drift.

STASJONSMESTERSTUA: Gunhild og Terje liker å ta vare på gamle møbler, og kaster sjelden noe. Denne antikke sofaen har de pusset opp selv, og de andre møblene er stort sett arvet.  Foto: Unni Skoglund

STASJONSMESTERNE: Terje Fossum og Gunhild Rem har gjort det å bo i en togstasjon til en livsstil. Her er Terje iført den gamle stasjonsmesterlua, for anledningen.  Foto: Unni Skoglund

TETT PÅ: Det er ikke langt bort til skinnegangen, og toget tar ikke hensyn til konduktøren på bildet, som ber om stillhet. Men ifølge Gunhild venner man seg til lyden etter å ha bodd her et par dager – det er tilbakemeldingen hun har fått fra leietakerne.  Foto: Unni Skoglund

GJENBRUK: Her i lysthuset i hagen har Terje og Gunhild tilbrakt mange sommerkvelder. Paret har brukt gjenbruksmaterialer, og gamle vinduer fra huset er satt inn. Og det lille bordet er faktisk et klaffebord fra en togvogn.  Foto: Unni Skoglund

HISTORIE: På stasjonsmesterens kontor er det samlet mye toghistorie. Telefonen til venstre kunne brukes til eksterne samtaler, over den en gammel togtabell for Meråkerbanen. Denne typen dobbeltspente konduktørfrakker ble brukt fram til 60-tallet.  Foto: Unni Skoglund

TOGSTASJON: Terje og Gunhild har satt sitt personlige preg på boligen, samtidig som de har bevart mye av det historiske. Strukturen på hagen er også uendret, her er syriner, to epletrær, solbær, rips og rabarbra. – Og det holder seg fantastisk bra – vi kan iallfall gå god for at de er 30 år gamle! sier Gunhild.  Foto: Unni Skoglund

I dag tilhører stasjonen Terje Fossum og Gunhild Rem.