Utenriks

Europas mektigste kvinne

I festlig lag sverger Ursula von der Leyen til vann med kullsyre. Er det fest, så er det fest. Livsnyteren Jean-Claude Juncker blir etterfulgt av sin rake motsetning.

German Ursula von der Leyen listens to a question during a news conference following her election as new European Commission President at the European Parliament in Strasbourg, eastern France, Tuesday, July 16, 2019. (AP Photo/Jean-Francois Badias)  Foto: Jean-Francois Badias

Det kan virke absurd overhodet å nevne faren hennes, når man snakker om en kvinne på 60 år. Ursula von der Leyen befinner seg på et sted i livet hvor hun har vært voksen en god stund. Hun har en lang politisk karriere bak seg, hun ble Tysklands første kvinnelige forsvarsminister, hun har en akademisk grad, er mor til sju etter hvert berømte barn, og er – som nyvalgt leder av EU-kommisjonen – nå også Europas mektigste kvinne.