En gang var det forbudt

For snart hundre år siden la det engelske fotballforbundet ned et forbud mot kvinnefotball. Sara, Silje, Julia og Åshild på Strindheim Kvinner Fotball er ikke i tvil om at de er født i riktig århundre.   

Åshild Strømsnes (18) og Silje Rosvold (18) begynte å spille fotball med både jenter og gutter på laget. Begge synes det var befriende da de begynte med rene jentelag. - Guttene tok så mye plass og trodde de var så mye bedre, sier Silje.    Foto: Morten Antonsen

Sommervarmen har endelig nådd Trondheim. Det er onsdag kveld på Ruta arena ved Leangen idrettspark, der et av fotballagene til Strindheim snart skal møtes for å trene mot sommerens store høydepunkt; Norway Cup. En av verdens største fotballturneringer for barn og unge. Sara, Silje, Julia og Åshild kommer gående over kunstgresset i fullt fotballutstyr. Noe som sikkert hadde sett merkelig ut hvis man hadde gått 50 år tilbake i tid. Norway Cup har de gode minner fra. Laget deres vant sin klasse både i 2016 og 2017. Disse unge og lovende fotballspillerne har mye på hjerte når det gjelder verdens mest populære sport, og sommerens store snakkis; verdensmesterskapet i fotball.