Portrettet

En politisk vandrefalk

Tone Sofie Aglen har tatt kronglete krokveier frem til posisjonen i landets viktigste kommentariat. Å gå til VG – og forlate Adresseavisen – var et skikkelig smertefullt valg. Men nå er det heldigvis straks valg igjen.

Oslo 2019.08.26 Tone Sofie Aglen er ny politisk kommentator i VG. Til Ukeadressa foto Kristin Svorte  Foto: Kristin Svorte

Hun ble trolig født med et ekstra politisk kretsløp et eller annet sted i kroppen, en tilbøyelighet i sinnet, i tillegg til alminnelige blodårer og lymfesystem. Tone Sofie Mosebekk Aglen elsker politikken – både med affiksene lokal og riks. Altså bevegelsene i folkedypet, meningsmålingenes seismiske skjelv, de ideologiske nevekampene, de kløktige tankene, de kloke ordene, de avslørende utsagnene, alliansene, bruddene, hestehandlene. Akkurat slik hun i mange år simpelthen har elsket fylkeskommunen. Ja, ifølge en troverdig kilde synes hun sågar at den er bortimot sexy.