Hjemme hos

Bor på hytta hele sommeren

– Vi synes det er godt å kjenne på at ting ikke kommer av seg selv, men at vi må jobbe litt for det. Hardt arbeid har gjort Guro Maaø Nilssen og Petter Brandsøs hyttedrøm til virkelighet.

Hyttekjær: Petter Brandsø og Guro Maaø Nilssen kommer begge fra Roan og drar til hytta de har bygd der så snart anledningen byr seg.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Kataloghytte: Skallet var et byggesett fra Familiehytta, men uteområdene og alt inne i hytta er Guro og Petters verk. De setter pris på å jobbe sammen, og var velsignet med besteforeldrebarnevakt under hele byggeperioden.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Badedam: Det er ikke langt til fjæra, men badedam rett utenfor hytta er stas allikevel - og litt varmere enn havet.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Gratis og godt: - Sofaen er ny, ellers har vi møblert med gamle møbler fra gården, forteller Guro. Hun har supplert med enkelte moderne detaljer, som lampa over kjøkkenbordet.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Badedam: Da en myrflekk ble skrapet av foran hytta, fikk familien en badedam som de kan fylle med ferskvann og la sola varme opp.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Drivhus og kjøkkenhage: Det er lite dyrkbar jord fra naturens side der Guro og Petter har anlagt kjøkkenhagen sin, men med iherdig innsats har de greid å etablere den allikevel. Drivhuset er årets nyhet og bygd av vinduer fra gården til Guros foreldre.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Markblomster på bestmorbrodert duk er selve sommeridyllen, men et moderne kjøkken er heller ikke å forakte når en familie på fire skal ha godt rundt 120 hyttedøgn i året.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Hedrer fortida: På badet har Guro valgt å bruke farger som hun kjenner igjen fra gamle hus i området. Det er også på dette rommet de har samlet bilder av generasjonene som har gått foran dem.- Vi har stor respekt for dem som har strevd mer enn oss, sier Guro.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Godstolen: Her starter Guro dagen med en kopp te, med havutsikt og ro før barna våkner. Amerikakofferten i forgrunnen bruker de som salongbord. 

Hytte ved sjøen: Guro Maaø Nilssen (36) føler seg mer hjemme på hytta på Kiran enn i huset i Kroppanmarka. Hun vokste opp i fjærasteinene på gården som hyttetomta skilt ut fra, og så seg ut denne tomta mange år før det faktisk var aktuelt å bygge hytte.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Nøkkelferdig hytte var aldri noe alternativ for Guro Maaø Nilssen (36) og Petter Brandsø (39). De vil ikke snyte seg selv for denne godfølelsen som oppstår når du kan være stolt over hva du har skapt, ikke bare av hva du eier. Helt sjølbygd er den ikke, hytta på haugen bak Guros hjemgård. Råbygget tok lokale snekkere seg av. Men da yttervegger og tak var på plass, overtok Guro og Petter.