Bilsalget gikk i revers i august:

- Nye dieselbiler er veldig miljøvennlige

Samtidig som nybilsalget sank med 16,9 prosent i august sammenlignet med samme måned i fjor, fortsetter andelen utslippsfrie biler å øke. Elbilandelen gikk opp fra 38,0 prosent i juli i år til 39,0 prosent nå i august

Trondheim: BILMAG sept: Salgstall for august. Arne Halland hos VW Møller på Tunga mener at både diesel- og bensinbiler vil ha livets rett i lang tid. Her omgitt av både diesel, bensin og elbiler.  Foto: Glen Musk

Trondheim: BILMAG sept: Salgstall for august. Arne Halland hos VW Møller på Tunga mener at både diesel- og bensinbiler vil ha livets rett i lang tid. Tv står en T-Cross, th en eGolf.  Foto: Glen Musk

Trondheim: BILMAG sept: Salgstall for august. Arne Halland hos VW Møller på Tunga mener at både diesel- og bensinbiler vil ha livets rett i lang tid. Her med et reklamebanner for VWs kommende elbil ID.3  Foto: Glen Musk

I august hadde 19,0 prosent av alle nyregistrerte personbiler bare dieselmotor, mot 21,0 prosent i august i fjor. 19,1 prosent av de nye personbilene registrert i august hadde bare bensinmotor, mens bensinandelen i 2018 var 25,4 prosent.