Barnehage anno 1900

Her kan du ta med ungen til en barnehage der tiden har stått stille i hundre år.

Vigdis Rian er styrer for Sverrestunet åpne barnehage. Dette er norges eneste kulturhistoriske åpne barnehage. De benytter seg av Stuelåna som er en del av Meråkertunet Nesset ved Sverresborg museum. Bygget er fra 1700-tallet.  Foto: Espen Bakken

I 12 år har Vigdis jobbet i barnehagen. Hun er tidlig på plass for å fyre opp i grua og tenne lys. Vann kokes og grønnsaksuppen skal putre. - Her senker man skuldrene, tiden er som den var for hundre år siden.  Foto: Espen Bakken

Natalia (2) og de andre barna sitter p gulvet og leker  Foto: Espen Bakken

Lukten fra bålet i grua og en grønnsaksuppe som putrer på vedovnen møter oss i det vi kommer inn i storstua på Meråkertunet ved Sverresborg Trøndelag Folkemuseum. Hver tirsdag til fredag åpnes stua for å ta imot barn og foreldre som vil oppleve en litt annerledes åpen barnehage.