Bil & Trafikk:

Bileiere bruker titusenvis av kroner på å gi bilen nytt utseende

Med folie kan bilen din endre utseende fullstendig. Folie både beskytter og dekorerer og åpner for en lekenhet som mange setter pris på. Helfoliering av biler er en trend i vekst.

Ny i Trondheim: Folieringsbedriften Scandinano åpnet avdeling i Trondheim i 2019. Jevgenijs Dmitrijevs er stolt hver gang en bil med nytt utseende forlater folieringshallen på Lade.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Foliefans: Jevgenijs Dmitrijevs og Vasyl Tolstov hos Scandinano forteller at foliering ikke bare er en jobb, men en lidenskap. De liker tanken på at de bidrar til å sette farge på trafikkbildet.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Nye og brukte: Mange av bilene som kommer inn til foliering er fabrikknye, men det er også en stor kundegruppe som vil gi bilen et nytt utseende etter noen år. Eieren av denne Mercedes Geländewagen gikk for matt svart.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Stort utvalg: Jevgenijs Dmitrijevs blar gjerne i folieviftene sammen med kunder, for å vise hvilke muligheter som finnes.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Valgets kval: Velg en farge du liker, eller en folie med struktur eller flytende fargeeffekt. Folie gir bilen din et midlertidig nytt utseende.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Det er om lag fem år siden helfoliering for alvor tok steget inn i privatmarkedet.