Bil & Trafikk: Bildeling

Dette har de spart mye penger på

- Da vi solgte bilen vår i fjor, kunne vi se den kjøre avgårde og så fortsette livet som før, praktisk talt uten å merke noen forskjell. Terese Løvås og Håkon Haaheim er en del av den stadig større gruppa som velger å være bildelere, ikke bileiere.

Bildelere: Terese Løvås og Håkon Haaheim har ikke lenger en egen bil. Den solgte de i fjor høst. Nå har elsyklene overtatt garasjen, og de gangene familien trenger bil, er det bildeling som gjelder.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Baksetefryd: Tora kiler lillebror Sverre grundig mens de venter på at pappa får på plass begge barnesetene. Den vanlige rutinen er at en voksen henter bil, mens den andre får ungene klar til å dra. Så kommer henteren hjem med bilen og de kan sette inn barneseter - og barn.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Delvis modernisert: Trondheim bilkollektiv holder seg fortsatt med manuell loggføring på papir, men bilene bookes på nett og kan låses opp med brikke.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Låsebrikke: Trondheim bilkollektiv har en låsebrikke som kan åpne alle bilene medlemmene deler på. Vel 100 bilkollektivbiler står parkert på ulike steder i Trondheim.  Foto: Guro Kulset Merakerås

- Klimabiten er et argument som er viktig og bra, men hadde det ikke vært praktisk gjennomførbart for oss, ville vi jo ikke valgt bildeling, sier Terese. Familien Haaheim/Løvås består av to barn og to arbeidende foreldre med hobbyer og forpliktelser. De kjenner at et var et godt valg å selge bilen.