Byggeleder: Frøya

- Det er ikke greit når folk stikker fingeren i halsen når de ser meg.

Vidar Tøtlandsmo går alltid i Trønderenergi-habitten når han går på butikken på Sistranda. Han er forhatt av enkelte på Frøya, men han skjemmes ikke og skjuler seg ikke.

Fornøyd: Da Adresseavisen besøkte anlegget på Frøya i september, var arbeid i gang med å lage den første turbinplassen. Borehullene som skulle fylles med dynamitt var gjort klar. Byggeleder Vidar Tøtlandsmo var fornøyd med framdriften, trass i at arbeidet var blitt noe for sinket på grunn av demonstrasjonene.  Foto: Kim Nygård

Vidar Tøtlandsmo er byggelederen for vindkraftverket på Frøya. Han er ikke frøyværing, heller ikke trønder. Han er fra Karmøy og ukependler til hjemplassen der han har kone og to voksne barn. Hver mandag tar han fly fra Karmøy via Oslo til Værnes og kjører til Frøya, og hver torsdag reiser han samme rute motsatt vei.