Portrettet:

Filmskaperen som kledde seg naken

Det regnet Amanda-priser. Ute, på store filmfestivaler, ble hun kåret til den beste regissøren. Hva blir det neste? spurte kritikerne i 2010. Svar: En dødelig kreftdiagnose. Og stillheten etterpå.

Portrett på Maria Sørdahl, aktuell regisør på filmen håp.  Foto: Mariann Dybdahl

Stillheten hadde lagt seg over de tomme bordene på Almas rett etter at de siste lunsjgjestene var gått denne mandagen. Nå ble den brutt av at Maria Sødahl kom leende inn i det nesten tomme lokalet via den gamle hovedinngangen fra Prinsens gate. Egentlig kom latteren i forveien. Smygende opp trappa og rundt hjørnet der den straks fylte rommet, før Maria selv fulgte etter, lett andpusten i selskap med rådgiveren sin, som for å holde tritt med sitt eget humør. Hun hadde vært her før, fortalte hun, da danseskolen, som restauranten har tatt navnet etter, holdt til i andre etasje.