PÅ BESØK: AV OG TIL BANKER VI PÅ EI TILFELDIG DØR FOR Å VEKKE TIL LIVE EN GAMMEL SKIKK

Ragnvalds tre

I fem generasjoner eller mer vokste treet, rotfast og stødig, opp av jorda på Byneset. Så fikk Ragnvald to sønner, og skuddene skjøt så voldsom fart at greinene nådde helt til Kenya og Colombia.

PÅ besøk spalte i Uke Adressa. PÅ Øysand. Ragnvald Håbjørg. 

Vi tenker slett ikke på trær når vi svinger inn på den lille veistubben Øymælen på jakt etter noen å besøke. Riktignok ligger den fredede tindvedskogen på Øysand bare et lite steinkast unna, og i de høye trærne langs enden av jordet er fuglekvitteret nesten påtrengende høylytt i en ellers regntung stillhet. Lite visste vel vi at det i et lite hvitt hus rett rundt hjørnet skulle sitte en lun kar med et slektstre som var nesten like kortreist som den store tujaen på plenen utenfor. Inntil nye skudd sprang fra en helt annen verden.