Den amerikanske drømmen som brast

De hjemløse er blitt valgkamptema i California, USAs største delstat, før supertirsdagen 3. mars. Møt Theodore Henderson, lektor i engelsk litteratur, som sover på gata på sjette året.

Ballongfest: Theodore Henderson har et lager av vannballonger som barna ber ham om å fylle opp ved den lille vasken på veggen av bydelshuset i parken. 

Skulle du en dag befinne deg i «Chinatown» i Los Angeles og gå forbi Thien Hau-tempelet ved Yale Street og deretter bevege deg inn i den lille parken og lekeplassen overfor Castelar Elementary School, vil du sannsynligvis treffe Theodore Henderson. Han bruker mesteparten av tiden under et halvtak, sittende på en gammel kontorstol, noen ganger helt oppslukt i egne tanker, med fingerspissene trykket mot hverandre, andre ganger med et bredt smil over ansiktet mens han vinker til forbipasserende i solskinnet. Rundt ham står det noen slitte tremøbler og noen sorte søppelsekker fulle av klær. Og en kurv full av leketøy.