Odelsjenta ble operasjef:

Det er Randi som er praktikeren hjemme

Sjef i Bjørvika. Stjerne over hele verden. Odelsjenta fra Byneset har dyrket musikk fremfor korn, uten prestasjonsangst. Men en ting er hun redd for.

Randi Stene vokste opp som enebarn og odelsjente på en gård på Byneset. Første august starter hun i jobben som operasjef ved Den Norske Opera og Ballett i Bjørvika.  Foto: Kristin Svorte


CV Randi Stene

Alder: 56

Aktuell: Er nettopp ansatt som operasjef for Den Norske Opera og Ballett. Nylig høstet hun gode kritikker for rollen som «Larina» i Tsjajkovskijs Eugen Onegin ved operaen i Bjørvika. Og fra 12.-20. mars står hun på scenen i Olavshallen i rollen som «Fricka» i Valkyrien av Richard Wagner.

Bor: I Virum nord for København.

Familie: Ektemannen Henrik og barna Maria (25) og Johan (20)

Slik gikk det til: Etter Heimdal videregående skole ble det Norges musikkhøgskole i Oslo. Deretter gikk turen til Operaakademiet i København. Hun opptrådte på Det kongelige Teater første gang i 1998, og var fast tilknyttet teateret som solist fram til august 2019. I 2013 ble hun engasjert som castingansvarlig ved Trondheim Symfoniorkester og Opera, og fra 2019 operasjef samme sted. Hun har også vært professor i sang ved Norges musikkhøgskole siden 2010. Hun tiltrer som operasjef ved Den Norske Opera og Ballett i august 2020.

Leser: Gjerne krim, Paul Auster, spesielt New York trilogien, og Kjetil Bjørnstad

Spiser: Blåskjell

Drikker: Alt med bobler

Kjører: En liten Mercedes

Forbilde: Håkon BlekenHun har akkurat kommet seg inn i leiligheten i Brüssel. Dagen etter skal hun entre scenen på The Théâtre Royal de la Monnaie i EU-hovedstaden, i den ikke helt enkle rollen som «Bianca» i Florentinische tragädie av Zemlinsky. Da skjer det. Hun ringer hjem til mannen sin, og skriker i telefonen. Det er det verste hylet han noensinne har hørt. Og det fra hans kone!