Hjemme hos:

Velkommen inn i varmen

Spennende fargevalg kan gjøre mye med en leilighet. Hjemme hos arkitekt Ingunn Eggen Opsahl er det varme toner som gjelder.

Sofaen på stua havnet litt tilfeldig på skrå, og da så Ingunn med en gang at det var naturlig med en stålampe i hjørnet bak den. Lampa kjøpte hun brukt på Transit, hvor de har satt den i stand med moderne stikkontakter.  Foto: Leikny Havik Skjærseth

Ingunn jobber mye med farger i jobben sin i Skibnes arkitekter. Der har hun jobbet i tre år, noe som har vært med på å forme leiligheten hun bor i.  Foto: Leikny Havik Skjærseth

Det varme lyset som stråler gjennom lampeskjermen forsterker de lysegule veggene og gjør stua enda varmere og hyggeligere.  Foto: Leikny Havik Skjærseth

Arkitekt Ingunn Eggen Opsahl gikk for en fargepalett med gul, rød, blå, grønn med brunt tre når hun skulle innrede og male leiligheten sin i Biskop Sigurds gate på Lademoen. 

- For meg er det veldig viktig at det skal være koselig og harmonisk her. Flere toner av av samme farge ved siden av hverandre kan hjelpe så man ikke får de sterke kontrastene som kan skjære litt i øynene, sier Ingunn.  Foto: Leikny Havik Skjærseth

- Her er jo flisene som de er, så da gjelder det å få inn fargene på en annen måte, ved hjelp av håndduker, planter og dusjforheng, tipser Ingunn Eggen Opsahl. 

- For meg er det veldig viktig at det skal være koselig og harmonisk her. Flere toner av av samme farge ved siden av hverandre kan hjelpe så man ikke får de sterke kontrastene som kan skjære litt i øynene, sier Ingunn. 

- Jeg husker jeg ble så glad da jeg kjøpte dette sengetrekket. Det er det dyreste sengetøyet jeg har kjøpt, og det var til og med på salg. Det har en veldig fin tekstur og det er magisk når sola skinner på det, forteller Ingunn. 

Ingunn er opptatt av hvordan de forskjellige fargene reagerer på forskjellig lys. Når det er bare indirekte lys på soverommet kan gulfargen på veggene nesten forsvinne, men når sola skinner inn kommer fargen virkelig til sin rett.  Foto: Leikny Havik Skjærseth

Den røde lanternen som henger fra rosetten i taket fikk Ingunn i feriegave da hennes mor hadde vært i Thailand. Hun hang to i vinduskarmen på stua, og én i taket på soverommet. 

Den varme grønnfargen på kjøkkenets vegger og himling er Jotuns Vårløv. Ingunn ble tipset om fargen av en kollega som også hadde den på sitt kjøkken. 

Ingunn forteller at innredningen av boligen handler mye om å velge de riktige kontrastene for å framheve det du synes er interessant. Derfor valgte hun et teppe på kjøkkenet som er nesten likt som fargen på gulvet. - Når det ikke er en kontrastfarge så skiller det seg ikke for mye ut. Som da gjør kjøkkenstolene mer synlig. 

De lave bokhyllene på stua fikk hun med seg gratis fra tegnesalen på arkitektskolen i Aarhus og bildet med ekornet er et korsstingsbroderi fra hennes mormor. 

Sett deg her i sofaen, så ser du hva jeg mener, sier Ingunn Eggen Opsahl entusiastisk.