Utenriks:

Ingen vil utgi Woody Allens memoarer

Da flere ansatte forlot jobben i protest mot at forlaget skulle gi ut Woody Allens memoarer, fikk ledelsen i Hachette kalde føtter og sa nei til filmregissøren.

FILE - In this Nov. 14, 2017 file photo, director Woody Allen attends a special screening of "Wonder Wheel" in New York. On Friday, April 12, 2019, an Amazon lawyer said the filmmaker breached his four-movie deal with the online giant by making statements about the #MeToo movement that damaged prospects for promoting his films. Attorney Robert Klieger told a Manhattan federal judge that the company protected itself after Allen made comments that at a minimum were insensitive. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File)  Foto: Evan Agostini

Beskjeden fra Hachette Book Group for en drøy uke siden kom etter lang tids turbulens i forlagskorridorene. Den 84 år gamle regissøren ble i 1992 anklaget for seksuelle overgrep mot sin sju år gamle adoptivdatter, Dylan Farrow. Anklagene er aldri blitt rettslig bevist, men har kastet en svart sky av mistanke over Allen i årevis. Til slutt ga også forlaget opp å forsvare selvbiografien «Apropos of Nothing», som var planlagt utgitt i april.