Hjemme hos:

Slik gjorde Maria 80-tallshuset instagramtrendy

«Hva?! Er ikke huset ditt nybygd?» Det var en av Marias 15 000 følgere på Instagram som spurte. «Men du har jo så tøffe vinduer?» De bygde hus med tøffe vinduer på 80-tallet også.

Fornøyd: - Kjøkkenet er nok det er jeg er aller mest fornøyd med, sier Maria Pedersen. Mens veggene er svarte med tredetaljer, er hele innredningen hvit - inkludert koketopp, vask og komfyrer.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Barneseng: Nathalia på 6 år sover i trehytteseng. Pusen Ulva trives i treet. 

80-tallet: Huset på Selsbakk hadde både rød kledning og rødt tak da Maria kjøpte det, og oste 80-tall både inne og ute. Nå er all umalt furu dekket til, og utvendig har huset fått et uttrykk som gjør at mange tror det er nybygd. 

Egen idé: Hodegavl av hyllegavler, det har du kanskje ikke sett før? Her er det IKEAs Ivar-hyller som er beiset og brukt som et hodegjerde som det går an å henge ting på. Ideen er Marias egen. 

Åpent: Den åpne himlingen i andre etasje er noe av det Maria liker godt med huset. Det gir en luftig romfølelse, som her på stua. 

Framhever vinduene: Huset hadde en del kule vindusløsninger som jeg så potensialet i, sier Maria. Med umalt furu på vegger og tak var både vinduene og takhøyden mindre framtredende. Nå framheves dette av fargevalg og møblering. 

TV med ramme: Maria har bygd ramme til tv-en sin, ikke ulik konseptet til Samsung frame. - Men denne er selvlaget, altså. Det er egentlig ganske enkelt, sier hun. 

Sebrapanel: Under trappa i kjelleren har familien en bitte liten tv-krok. Dette er det eneste stedet der panelet ikke er dekket av gips. Her har Maria malt sebrastriper for å gi den veske kroken litt karakter. 

Utskiftinger: Å flytte om og bytte ut plakater og vaser er en del av hverdagen for interiørinstagrammere. Maria har funnet en tapeløsning som gjrø at hun kan flytte om på bildene på veggen uten å sette nye hull. 

På dette kjøkkenet var det opprinnelig en stripe med overskap. Da disse ble fjernet og veggen ble malt i matt svart, kom takhøyden og fasongen på veggen bedre til sin rett. 

Gjennomført: Yttergangens farger harmonerer med foreldresoverommet. 

Gutterommet: Emilians rom bærer preg av å ha en aktiv instagram-mamma. 

Det oste 80-tallsestetikk av huset på Selsbakk da det lå ute til salgs høsten 2017. Utvendig var huset beiset oransjerødt med rødt tak. Inne var det gulnet furu på alle flater.