Hjemme hos:

Huset med det rare i

Det grønne silketapetet som en gang kledde veggene i stuen er for lengst gjemt bort bak gips og maling, men at dette er et hus der mye av sjela fortsatt sitter i veggene er det ingen tvil om.

Blomster fra hagen.  

Den moderne molekyl-lampen står i tøff kontrast til det gamle bordet i gustaviansk stil.  

Det grønne bordet, et unikt møbel, og absolutt en snakkis når man inviterer til kaffe rundt bordet.  

I den romslige stuen står det gamle bordet i messing og epoxy, et smykke i rommet. Det store blå bildet er malt av Trondheimskunstneren Roar Mattsson Bye.  

Den gamle teglsteinspeisen har fått en oppgradering de senere år. Steinene er sparklet over og malt med fargen Anis. Foran peisen står nok et funn fra finn.no, Barcelona-stolen.  

Tidenes hyggeligste spisekrok! Bildet på veggen er malt av Gunnar Brattlie. Det gamle kjøkkenet er lite, men hyggelig.  

Et hjem med sjel på Berg 

Det store langbordet og benkene er selvbygget. Her samler paret så ofte de kan familie og venner. Omringet av klatrerosene Marthe plantet sitter de lunt og hyggelig.  

Paret liker å mikse gammelt og nytt, på den gamle gustavianske skjenken har de gruppert den moderne Kartell lampen med gamle porselensfigurer og andre rariteter.  

De gamle dørene i teak har paret blitt mer og mer glad i.  

Med gamle overskap fra byggeår og nye underskap fra IKEA frem står kjøkkenet funksjonelt og hyggelig.  

De gamle blyglassvinduene avslører at soverommet en gang var spisestuen. En humoristisk og personlig detalj.  

Marthe liker å innrede personlig. Her har hun brukt en gammel kaftan som dekor på det antikke skapet.  

I rommet til Oluf August står den gamle sengen som han arvet fra oldefaren sin. Den morsomme plakaten over sengen er laget av tante Marit som er grafisk designer. 

Familien Wiggen Dahl-Aursand samlet på trappen ut i hagen. Oluf August, Marthe og Martin.  

Påbygget med tak og peis gjør at uteplassen kan brukes til langt ut over høsten.  

Den gamle fontenen har paret malt grå som skiferen. For å pynte opp fyller Marthe den ofte med fargerike silkeroser og blader.  

Martin Aursand kjøpte i 2004 huset etter sine besteforeldre Hallfrid og Knut Aune. Martins mormor og morfar ferdigstilte huset i 1961, i en byggestil typisk for tiden. Arkitekter var Lien og Risan.
- Det har jo blitt litt huset med det rare i. Folk som kommer sier ofte at det er et hus med sjel. Mange går rundt og titter litt før de slår seg til ro her inne. Noe har vi bevart slik som det alltid har vært og noe nytt, og enda mer gammelt, har vi tilført. Vi liker at ting har en historie, forteller Marthe som er samboer med Martin.