Norgesferie 2020:

La lokalmat være den røde tråden på sykkeltur i Trøndelag

La lokalmatopplevelser være den røde tråden på sykkeltur i Trøndelag, og hvil ut mellom etappene på gårdshotell og andre steder med særpreg og lokalhistorisk tilsnitt.

Sykkeltur: Fire blad Bjørnbakk, Åshild, Bjarne, Edith og Harald, på vei mot fastlandet på Frosta etter et besøk på Tautra og Klostergården. Dette er et fint sted å starte en kulinarisk sykkeltur, og du kan leie sykkel på stedet.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Trøndelag er Norges fremste matregion. I 2022 vil dette være Europas gastronomi-hovedstad. Altså ikke Trondheim, men hele Trøndelag. Michelinrestaurantene ligger riktignok i trønderhovedstaden, men vil du møte produsentene, besøke gårdsbutikkene og se de små ysteriene, åkrene og dyra som beiter, da må du ut på landet. Ut i varierte landskapsområder med et jordsmonn og klima som sørger for langsomme vekstforhold som tilfører råvarene en ekstra ren smak. Et område som har ti års erfaring med å koble lokalmat og sykkelturer, er Innherred, nord i Trøndelag. Vi søker råd fra lederen hos Visit Innherred, Anne Haga, og følger hennes forslag om å starte på klosterøya Tautra utenfor Frosta. Herfra skal vi til Munkeby og Levanger, før turen går videre til Stiklestad og Inderøya, med fine matstopp og overnattinger underveis. Nærmere rutebeskrivelse får du hos Visit Innherred.