Norgesferie 2020:

På storbyferie i Trondheim

Den lille storbyen Trondheim er liten nok til å føles trygg og oversiktlig, men stor nok til å romme mye av det du ønsker deg på byferie.

Trondheim: Serie om å feriere i Trøndelag. Bilder fra Trondheim. Bakklandet. gamle bybro.  Foto: Mariann Dybdahl

Munkholmen er kanskje ikke helt like heftig som Alcatraz. Riksregaliene i Erkebispegården glitrer mindre enn slektningene i Tower of London. Nidarosdomen blir liten sammenlignet med Notre Dame, Tyholtårnet er en god del lavere enn Fernsehturm på Alexanderplatz og kanalsightseeingen er ikke like så heftig som den i Amsterdam. Men læll, da, som vi trondhjemmere sier. Her finner du alt dette i én by. Trønderhovedstaden kan dessuten friste med kafé og restaurantliv i verdensklasse og en trehusbebyggelse hvis omfang og sjarm få steder kan hamle opp med. «Det fins dæm som reise å kike sæ om» sang Otto Nilsen i «Litjvisa mi», han visste jo ikke at vi i 2020 skulle få forbud mot å besøke både London og Wien, Napoli og Rom.