Utenriks:

Nå truer et liv på gata

I Italia er koronakrisens desiderte tapere de som mistet sine svarte jobber og som ikke har krav på noen som helst hjelp.

Mørke utsikter: Gaetano Ippolito bor sammen med sine tre sønner i det falleferdig bygg i Rione Sanita på Via Miracoli.   Foto: Alessio Paduano

Da koronaviruset raste inn i Italia og regjeringen stengte landet 10. mars, ble det samtidig enden på 55 år gamle Lucio Gentiles jobb som skomaker i en butikk i det fattige nabolaget Rione Sanita, nord for Napolis historiske sentrum. En stilling han hadde hatt i ti år. Butikken overlevde ikke nedstengingen av samfunnet, så eieren låste døra, og Lucio Gentile og hans to kolleger sto plutselig uten inntekt. De har nemlig arbeidet svart i alle disse årene, og kunne derfor ikke få økonomisk hjelp fra staten.