Hjemme hos

En blå oase på Kattem

- Du finner ikke den berømte vasen med stripene her hos oss, smiler Turid lurt. Har «resten av nabolaget» det, så er det lite sannsynlig at du finner det samme i huset til familien Volden Van Unnik.

Kjøkkenet er favoritt rommet i huset. Her samler hele familien seg ofte. Passende nok så er bordet arv etter Turids mor, men stolene stammer fra Jeroens nederlandske familie. Lampen i strå som henger over bordet gir et lunt og varmt lys i rommet.  

Både Jeroen og Turid er en skikkelig kaffenerder, og kaffemaskinen er flittig brukt. Dagen starter ofte med en kopp god kaffe i et vakkert krus. Kaffehyllen er dekorert med nye og gamle kopper om hverandre,  

Det er frodig hos Turid og Jeroen, men regien er stram. Farger og materialer er i harmoni, og skaper en fin ro i interiøret på tross av mange detaljer.  

Det er frodig hos Turid og Jeroen, men regien er stram. Farger og materialer er i harmoni, og skaper en fin ro i interiøret på tross av mange detaljer.  

I det blå metallskapet fra Ikea samler Turid reiseminner, skjell og snurrepipperier om hverandre. Det kalles bare curiosa-skapet. Det er fullt av nydelige stilleben som forteller små historier. Lampen Mushroom kommer fra britiske Rockett St.George.  

Den blå skjenken er et av parets mange bruktfunn som, etter en durabelig pussejobb, har fått et strøk med maling. Den vakre skulpturen har stor affeksjonsverdi for Turid og Jeroen. Det er arvet fra hans mor. Den sto i alle år i hennes vakre hage i Den Haag. Turid er opptatt av å bruke det vi har rundt oss og pynter gjerne med det hun finner ute, som strå.  

De tre barna i huset, Selma (14), Sanne (16) og cockapooen Teddy (2). Dagsengen stammer fra Turids mormor og morfar. Her sov hun og søsteren da de var på besøk, med varmeflaske under dyna og tunge pledd på toppen. Gode barndomsminner.  

Nederlandske kunstnere fra svunnen tid er presentert flere steder i huset, gjennom fine reproduksjoner. Her har Pike med Perleøredobb fått plass over en vintage stol fra Nederland. Reproduksjonen er hentet med hjem fra Rijksmuseum i Amsterdam. Bokreolen er et funn fra Fretex.  

Den sorte sengegavlen er opprinnelig i mahogni, men paret valgte å male den sort som veggene, de liker begge tunge farger på soverommet.  

Etter seks år i Nederland flyttet Turid hjem til Kattem. Med seg på flyttelasset hadde hun med seg Jeroen, sin nederlandske kjæreste, og en unorsk tilnærming til innredning.