Hjemme hos:

Japanskinspirert på Lian

I Solemsåsen ovenfor Lianvatnet troner et trekkspillhus med japanske tendenser. Store vinduer gir utsikt til både bambus, blåbærlyng og byen.

Berit Andersen har en fast plass hvor hun helst nyter kaffekoppen. 

Fra kjøkkenbenken ser man over til spisestua som har møblement fra danske Arne Jacobsen. Kunsten på veggene er med på fargesette rommet. Over bordet henger Louis Poulsen PH Artichoke-lampe. 

Fra stua har noen god kontakt med naturen utenfor. 

Kontoret er holdt i svart og hvitt. Grønne vekster, både inne og ute, er med på å gi farge til kontoret. 

Takhøyden er god i alle rom, og takvinklene er med på å gi huset et særpreg. 

Fra kjøkkenbenken ser Berit rett ut på blåbærlyng og bjørkekratt. 

Fra flere av rommene i boligen ser man fjorden, slik som her fra spisestua. 

straks man trer innenfor døren møtes man av frodige grønne planter. Hagen inne i huset har hentet inspirasjon fra Japan. – Jeg har holdt på mye med denne indre hagen. Tatt mose inn og ut igjen, prøvd mange ulike planter. Nå er hagen litt nedskalert i forhold til den opprinnelige drømmen, men den fungerer fint slik den er nå, sier Berit Andersen. 

Hagen med strå, sedum, små busker og stein sørger for en glidende overgang til Bymarka. Legg også merke til takutstikkene og den smale terrassen som løper langs hele fasaden. 

Fire store firkanter ligger som et trekkspill oppe i skogkanten på Lian. Utenfor huset vaier bambusen i brisen. Vel innenfor møtes vi av en japanskinspirert innendørs hage og husfruen selv. Berit Andersen og ektemann Tor Blåsmo har bodd i Lianveien 11 siden 1987. Men huset vi besøker er av langt nyere dato.