Selvtegnet funkis i Byåsveien

Da Camilla og Magnus skulle bygge sin første enebolig, tegnet de den likegodt selv. Resultatet er en romslig og luftig funkisbolig med utsikt over hele Trondheim.

Badet. Klassiske hvite fliser kombinert med farger på innredning og tekstiler gjør badet både stramt og stilig. 

De tre barnerommene har alle en kul hemsløsning. 

Byen her og nå. – Herfra ser vi hele byen så levende, vi ser båter som beveger seg på fjorden og utrykningskjøretøy som haster av gårde. Vi blir aldri lei av denne utsikten, sier Magnus og Camilla. 

Fotokunst. Lars Martin Kræmer jeg kunstneren bak de tøffe fotografiene på veggen. 

Huset sett fra hagen. Tomta var opprinnelig 1,2 mål, men paret valgte å selge en del til naboen som drømte om frukthage. Nå sitter igjen med 850 kvadrat tomt, noe som nok for familien. 

Lun veranda. Utesofaen har de bygget selv. – Vi fant ingenting vi likte innenfor rimelighetens grenser sånn pengemessig, så da bygde vi heller en sofa selv, sier Camilla. Den lune uteplassen er mye i bruk. 

Hvitt men varmt. Spilehimlingen gir god akustikk samtidig som treverk gir varme til interiøret. Lune tekstiler bidrar også til at rommene ikke virket kalde selv med hvite vegger. 

Kjøkken på stua. Camilla ønsket å lage mat og samtidig kunne snakke med familie og eventuelle besøkende. Det ble mulig når kjøkkenet er en del av stua. 

Naturmaterialer. Treverk, cortenstål, keramikk og grønne planter skaper lyn atmosfære i det store stuerommet. 

Sengegavl av cognacfarget skinn. Sengegavlen er spesialbestilt. Resten av skinnet har blitt til puter i sofaen på stua. 

Svevende trapp. Den lekre trappa er lagd av Trondheim stål etter parets ønsker. Å få den på plass var et større styr, men nå er den som et smykke i huset der den henger over gulvet. 

Åpent rom. Camilla, Magnus og lille Elian koser seg i det luftige huset. Her er det godt med tumleplass både for store og små. 

De hadde funnet tomten de ville ha, problemet var at den ikke var til salgs. Det tok ett år med godsnakking med selger før handelen gikk igjennom. Men kom de til å få bygge på tomten? Flere som hadde forsøkt tidligere hadde fått nei av kommunen.