Portrettet Ole Robert Reitan:

Lever som en kjøpmann

- Jeg har det bra. Monica har det bra. Barna har det bra. Han har ny kjæreste, deler fortsatt hus med ekskona og takker Diakonhjemmet for livet.

Oslo12.01.2021 Ole Robert Reitan portrettet Ukeadressa foto Kristin Svorte  Foto: Kristin Svorte

Det var på et cocktailparty i Davos det skjedde, for riktig lenge siden. Du vet, den gang pandemien heller ikke hadde nådd den sveitsiske alpebyen og deltakerne på det økonomiske toppmøtet kunne mingle usladdet rundt og servere hverandre ord store som froskeegg innimellom danderte munnfuller martini og steinfrie oliven. En amerikaner, eller kanskje var han britisk, stoppet foran Ole Robert Reitan og lurte på hva han drev på med her i verden, noe måtte det jo være ettersom han befant seg akkurat på dette stedet. Jo, kunne unge Reitan lett begeistret fortelle, han drev en matvarekjede oppe i Norge med anslagsvis fire tusen butikker spredt over det ganske land.