«Vennespleisen» hjalp mot ensomheten

Omtrent halvparten av studentene føler seg mer ensomme etter at pandemien slo til. - Tenk på de som bor alene, da. Man må jo bli helt gal, sier Elly.

TRONDHEIM: Om studenters psykiske helse under korona: føler de seg ivaretatt av blant annet NTNU, hva tar de med seg fra denne perioden o.l. Folkehelseinstituttet ga i fjor ut en undersøkelse som viste at èn av tre studenter er ensomme. (Tre førsteårsstudenter på NTNU kjenner omtrent fem av 250 stykker i klassen sin og føler seg glemt av skolen.) Martine Eknes (21): svart boblejakke Kristin Yip (20): Rød/oransje lue, lys kåpe og skjerf Elly Emma Hesjevik (20): Blondt hår. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen  Foto: Richard Sagen

Over 60 prosent av studentene på NTNU savner det sosiale studiemiljøet de hadde før 12. mars, viser en fersk undersøkelse av Studiebarometeret. Det vil si at over 20 000 studenter på NTNU i Trondheim går rundt med et savn. Tre av dem er Martine Eknes (21), Elly Emma Hesjevik (20) og Kristin Yip (20). Jentene ble kjent gjennom «Vennespleis» som Studentersamfundet arrangerte.