Hovedreportasjen:

Hjemme bra, borte best

Det er dette vi som mennesker er skapt til å gjøre, hevder Håkon Fyhn, sosialantropologen. Det er vår fremste spesialitet som art. Spise sammen. Drikke sammen. Være sammen.

Romslig: Ragnar (fra venstre), Åge, Jan Erlend og Torsten har godt med albuerom mens de følger Borussia Dortmund og Sevilla. Før pandemien var det gjerne stinn brakke på de store fotballkveldene.  Foto: Rune Petter Ness

Det er tirsdag kveld på Mellomveien i Østbyen, der veggene pleide å bule akkurat på slike dager, pre 12. mars 2020. Nå har gjestene, litt over tjue i tallet, pliktskyldig gaflet i seg litt pizza eller kebab fra take-awayen ved hjørnet av Biskop Sigurds gate, om de ikke har gått for det aller mest kortreiste på menyen, en ørliten speketallerken dandert nede på Ramp tidligere på dagen av barkeeperen selv, Roar Waage.