Portrettet:

Høsflot Klæbo i kunsten

Hun vet det meste om hva som kreves for å bli en verdensener. Nå skal Elisabeth Høsflot Klæbo gi unge kunstnere muligheten til å følge drømmen. Som om de rett og slett var idrettsutøvere.

Elisabeth Høsflot Klæbo ny daglig leder for Kjøpmannsgata ung kunst. K.U.K  Foto: Kim Nygaard

Da hun lukket oss inn på sjefskontoret i fjerde etasje i Byhaven denne mandagen, hadde hun bare ni dager igjen som kommandør på kjøpesenteret i Olav Tryggvasons gate. Hun grudde seg allerede til å skli ned trappene den siste dagen før påske og ta farvel med klesselgerne, urmakeren, apotekeren og hudpleieren. Med folkene i veskebutikken. Hun i kassa på polet. Med optikeren og bakeren. De som hadde stått imot alle stormkastene under pandemien og holdt seg i live, både frisøren, blomsterhandleren og de som selger kjøkkenutstyr. Farvel, Lille Martine. Adjø alle jordbærpikene.