Tankestreif

Det rustes opp i pizzakrigen

Tre minutter steketid? Glem det! Jeg ruster for pizza-krig til fjells.

Tekst og foto/illustrasjon: Richard Sagen 

Jeg husker fredagskveld-revolusjonen. Mens Dan Børge og Tande-P høst-herjet tv-ruta og den etterlengtede snøen la seg som demoraliserende regn på bakken, laget mor brødrenes ubetingede drømmemat. Langtidsstekte brett på brett med stuttjukk bunn, enda tjukkere saus, syltynt lag med salami (dyrt) og ost i transparente skiver (dyrt). Og mengder med grillkrydder. Pizza fantes ikke på den tiden, annet enn på Peppes Pizza i Trondheim. Vi vokste opp i Meråker, så DET var fullstendig uoppnåelig. Med mindre en lagleder, uten fullmakter, belønnet oss for kvartfinaleplass i Skandia Cup. Men vi røyk jo alltid i åttendedelsfinalen mot sossete finspill-lag fra Byåsen med initialer på oppvarmingsdressen. Du allstyrendes, for ei brutal tid.