– Jeg vil ikke stikke meg frem. Men jeg klarer ikke la være. 

Komponisten og Klovner i Kamp-profilen har beseiret slangefobi, mørkeredsel, høydeskrekk, panikkangst. Så hvorfor måtte den hersens gjenåpningen komme nå? 

BESKRIVELSE: Aslak Hartberg. Musiker, forfatter, rapper, kontrabassist,komponist. Lørdagsportrett SMP-URL: JOURNALIST: Bjørn Egil Halvorsen AVDELING: A-MAGASINET FOTOGRAF: Stein J Bjørge , Aftenposten Aslak Hartberg portrett Aftenposten  Foto: Bjørge, Stein Stein Bjørge, Aftenposten

«Vet du hva,» sa kona Marianne en dag for et år siden. Det var tre måneder ut i de mest inngripende tiltakene i fredstid, og Norge var allerede på fresepunktet. Aslak Hartberg bare nøt roen. Ingen langtekkelige møter med klam klemming før og etter. Ingen påtvungne selskapsmingling og small talk. Bare arbeidsro og store rom for å spille, skape, få ting gjort. Så kom kona med en nyhet. Hun hadde avtalt sosial grillings med naboer – bak hvert sitt gjerde!