Prøver å få folk til å føle seg hjemme

Trond Vardehaug Thuen har prøvd å gjenskape bestemors hjemmehygge, mens Christina Christensen ville benytte anledningen til å gjøre litt vågale valg. Vi har jaktet på tanken bak interiøret ved et par av byens egeninnredede spisesteder.

Adoptert: «Kan du være så snill å adoptere disse?» er et spørsmål Trond har fått når han har overtatt folks arvegods. Kafeen er møblert med både spisestuer, skatoll, kommuder og skap av det gamle, plasskrevende slaget. - Absolutt verdt de praktiske ulempene, forsikrer Trond. 

Aleksander og Trond Vardehaug Thuen har gått for brukte møbler og vanlig kjøkkenutstyr på kafeen Onkel Svanhild, for å skape en hjemlig hygge i bestemors ånd. 

En avveining: Alekander passer på at det ikke blir for mye gammeljuggel, men noe har Trond kostet på seg å sette frem. Den gamle kjøkkenvekta til bestemor Svanhild, for eksempel. 

Hjemlig og billig: Jeg må innrømme at jeg ikke har vært så bevisst på miljø og gjenbruk bestandig, men gjennom innredninga av Onkel Svanhild har jeg virkelig fått øynene opp for hvor mye fint det går an å få tak i brukt, sier Trond, og er glad for at det gikk an å spare både penger og miljø. 

Aleksanders idé: Bestemor hadde bilde av oss barnebarna i disse rammene, det var litt litt over the top, men det er artig å ha med rammene videre, sier Trond, og gir Aleksander æren for ideen om å fylle dem med bestikk i sølvplett. 

Disken: Bakevarene blir presentert dels på en gammel kommode og dels i en butikkdisk som Trond fant kjelleren til en venn. I bakgrunnen ser du kafeens stekeovner - her er det lite som minner om industrielt storkjøkken. 

Aleksander og Trond vil ha en hjemmekoselig kafé 

Den gamle brannbilgarasjen: Christinas grønne bordplate hilser velkommen inn til Sellanraa, i et lokale der hun selv har designet lampene, hyllene, bordene og bilderammene. 

Hjernen bak: Christina Christensen har designet mange av interiørelementene på Sellanraa selv. Her er står hun inne på bakeriavdelinga Isaks. 

Hyllevegg: Det er rom for både bøker og mat i denne bokhylla, som går fra gulv til tak. Legg også merke til hvordan store bilder henger rett på hylla. 

Bokhylla av bokser i ulike grønnfarger dekker en av de mindre synlige veggene på Sellanraa. Legg merke til hvordan midtpartiet bryter opp hylla med en løsning der bøkene plasseres med forsida frem. 

Faste rammer: Fotografiene på Sellanraa er utstilte bilder som er til salgs, og byttes ut med regelmessige mellomrom. Rammene er Christinas design, og henger permanent på veggen. 

Fermentert: En del av kjøkkenets råvarer er integrert i interiøret som tematisk dekor. 

Store dimensjoner: Et stort rom krever store elementer, og da Christina ikke fant lamper som var store nok, tok hun saken i egne hender og designet et romstor løsning. 

De fleste av oss har sett oss mer enn mette på veggene hjemme det siste året. Mens vi venter på full gjenåpning av utelivet, har vi besøkt et par kaféeiere med uavhengige spisesteder for å snakke med dem om interiør. Kanskje finnes det inspirasjon vi kan ta med hjem?