Portrettet:

- Egentlig er jeg ganske konfliktsky

Da Marte Michelet skjønte hvilke feil hun hadde begått i boken, fikk hun lyst til å kaste opp.

2021-06-16 Stockholm Marte Michelet, norsk journalist och författare. Fotograferad i sitt hem i Gröndal, Stockholm. ****************************** Frilansjobb för A-magasinet. Foto: Emma-Sofia Olsson Portrett Marte Michelet  Foto: Emma-Sofia Olsson


CV Marte Michelet


Alder: 46

Bakgrunn: Redaktør i RadiOrakel fra 2002 til 2003. Journalist og politisk kommentator for Dagbladet fra 2006 til 2014. Har gitt ut bøkene «Den største forbrytelsen» og «Hva visste hjemmefronten?» om forfølgelsen av jøder under andre verdenskrig i Norge. Filmen basert på førstnevnte bok hadde premiere i fjor jul.

Aktuell: Ga i forrige uke ut et tilsvar til motboken «Rapport frå ein gjennomgang av Hva visste hjemmefronten».

Sivilstatus: Mor til ni år gamle Leila, som hun har sammen med forfatter og politiker Ali Esbati. Kjæreste med den svenske fotografen Fredrik Carlsson. Bor i Stockholm.

Ser på nå: «Small Axe». Særlig film to, hvor de er på en reggaefest i London tidlig på 80-tallet. Det er noe av det beste jeg har sett lenge.

Leser nå: Arkivdokumenter. Har knapt lest noe annet det siste halve året.

Hører på nå: Jeg er blitt helt avhengig av Jan Johanssons «Jazz på svenska». Den har gått på repeat under skrivingen av «Tilsvar».– Akkurat i dag er jeg en jævlig sliten småbarnsforelder, sier Marte Michelet.