Utenriks:

71 land straffer seksuell legning

I Uganda blir du satt i fengsel i fem år for å ha sex med en person av samme kjønn. I Thailand kjemper transkjønnede mot stereotypiske skoleuniformer, og i Brasil skryter presidenten av egne homofobe holdninger.

A participant adjusts make-up at a cafe during the Korea Queer Culture Festival 2016 in central Seoul, South Korea, June 11, 2016. REUTERS/Kim Hong-Ji Utenriks 71 land forbyr homoseksualitet  Foto: KIM HONG-JI NTB

Det henger to store skilt på den døra inn til nattklubben «King Club» i Seoul. Der blir gjestene informert om at klubben, plassert midt i det som kalles «Homo Hill» i utelivsstrøket Itaewon, er blitt stengt av myndighetene med tvang. «King Club» har i årevis vært et populært møtested for homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner i Seoul, og «Homo Hill» har vært et av få steder i den sørkoreanske hovedstaden der de har LHBT-fellesskap som var åpent både for utlendinger og koreanere.